Star Micronics, un producator de imprimante termice de bonuri cunoscut pentru inovatie, a prezentat doua noi produse care ofera avantaje deosebite comerciantilor cu amanuntul.

Solutiile POS pe tableta ofera avantaje semnificative magazinelor de lux, micilor magazine de cartier si restaurantelor. Costul redus al investitiilor, configurarea usoara si capacitatea de a reactiona imediat la schimbarile de pe piata, precum si imbuntatirea productivitatii sunt doar cateva dintre aceste beneficii. Alaturi de echipamente fiabile si elegante, obtineti o solutie mPOS la un pret rentabil, cu o gama larga de functii pentru a va dezvolta afacerea, inclusiv posibilitatea de a procesa tranzactii in diverse zone ale magazinului.

Operatorii mai mari din comertul cu amanuntul si din HoReCa au evitat sa utilizeze tabletele pentru punctele de vanzare din mai multe motive, unul dintre acestea fiind conectivitatea. Sistemele POS traditionale cu conexiune prin cablu au fost optiunea preferata, insa acest mod de conectare costa mai mult. Situatia este agravata si de faptul ca imprimantele de bonuri asociate cu tabletele au nevoie de conexiuni in retea si de cablare pentru comunicare sigura dar si pentru incarcarea tabletelor, iar comunicarea fara fir nu este considerata adecvata.

Conectivitatea Bluetooth poate fi lenta, iar pentru Wi-Fi trebuie sa se tina cont de posibilele obstacole. Lucrurile se complica in HoReCa, deoarece comenzile preluate la masa sunt trimise direct la bar si la bucatarie. Confruntati cu aceste probleme, detinatorii de locatii multiple au fost reticenti in a profita de flexibilitatea si economiile de costuri asociate cu utilizarea tabletelor in punctele de vanzare. Fiecare locatie trebuie adaptata locului, tipului si volumului tranzactiilor. Gestionarea unei infrastructuri alcatuita din mai multe tablete si dispozitive asociate prin Bluetooth este mai dificila din punct de vedere operational, deoarece este necesara mentinerea permanenta a comunicarii intre un dispozitiv si echipamentul periferic asociat.

Datorita posibilitatii de folosire a software-urilor in Cloud, conectivitatea direct la tableta facilitata de Star asigura comunicare stabila si elimina necesitatea unui sistem POS traditional. Solutiile POS pe tableta sunt mai elegante, ofera conexiune fiabila si sunt acum disponibile comerciantilor, indiferent de marimea volumului de afaceri.

Primul produs Star semnificativ pentru utilizarea tabletelor in punctele de vanzare este imprimanta termica TSP143IIIU, in acest moment singura capabila sa ofere comunicare si incarcare prin cablu lighnting pentru dispozitive iPad, iPod sau iPhone. Drept urmare, problemele de configurare obisnuite de asociere, infrastructura, conectivitate etc. prin Bluetooth sau Wi-Fi/LAN sunt eliminate din perspectiva hardware. Imprimanta se poate folosi si conectata la un dispozitiv cu sistem de operare Windows, Android, Linux si Mac.

Modul de lucru este foarte simplu: iPad-ul sau iPhone-ul se conecteaza direct la imprimanta, similar cu modul de conectare al unei imprimante la un sistem POS obisnuit, ceea ce ofera comerciantilor fiabilitatea necesara procesarii unui volum mare de tranzactii, precum si in mediile unde comunicarea wireless este dificila. Aceasta imprimanta ofera detinatorilor de locatii multiple posibilitatea sa ia decizii la nivel de infrastructura globala, deoarece imbina flexibilitatea solutiilor POS pe tablete cu siguranta sistemelor POS clasice. In plus, TSP143IIIU este o alternativa mai rentabila fata de o imprimanta cu interfata Bluetooth sau Wi-Fi.

Comerciantii care aleg sa utilizeze TSP143IIIU ca imprimanta USB standard pentru sistemele POS traditionale pot face economii la costurile de instalare ale unui numar mare de astfel de echipamente intr-un magazin. Suita gratuita de aplicatii futurePRNT™, disponibila pentru toate dispozitivele din seria TSP100, permite utilizatorilor sa efectueze un volum mare de setari fara a scoate imprimanta din cutie. Toate setarile sunt pastrate pe PC; se elimina necesitatea de a preseta fiecare echipament in parte si se realizeaza economii importante de timp si de bani, caracteristici ideale cand se instaleaza mai multe imprimante odata. Alte aplicatii incluse permit reproiectarea pe loc a chitantelor si a bonurilor. Sunt incluse si functii ECO, precum redimensionarea textului pe orizontala si pe verticala pentru economisirea hartiei sau imprimare doar la cerere. Iar garantia de 4 ani, care acopera capul de imprimare si cutter-ul, e un alt beneficiu premium oferit de seria TSP100.

Deoarece bonurile digitale sunt din ce in ce mai utilizate, Star a dezvoltat un serviciu care ofera conectivitate in cloud unei imprimante de bonuri. Este vorba despre AllReceipts™ si da posibilitatea comerciantilor sa furnizeze copii digitale corespunzatoare bonurilor, precum si acces la statistici, posibilitatea organizarii de sondaje pentru clienti din magazin si o aplicatie de gestionare a dispozitivelor.

AllReceipts este activat din driver-ul imprimantelor Star TSP100 si functioneaza independent de software-ul POS utilizat de comerciant. Este posibila generarea unei copii digitale conform bonului tiparit care se poate trimite aplicatiei AllReceipts instalata pe telefonul mobil al clientului, fara sa fie necesara o adresa de e-mail sau un numar de telefon. Bonurile pot fi revendicate o singura data si apoi sunt sterse. Exista posibilitatea salvarii bonurilor pe dispozitivul clientului, pentru vizualizarea ulterioara in functie de data sau de comerciant, cu etichete personale sau de afaceri. Functia Engage NOW permite clientului sa reia legatura cu comerciantul doar prin atingerea logo-ului companiei pe telefon. Astfel, acceseaza direct pagina acestuia si poate beneficia de promotii, reduceri, se poate informa despre produse noi si poate descarca si prezenta cupoane. Engage NOW este sigura si usor de personalizat, care imbunatateste experienta generala a clientilor.

Comerciantii pot profita si de o aplicatie de gestionare a dispozitivelor care ofera informatii in timp real despre imprimantele Star instalate. Imprimantele fara hartie, fara conexiune la retea sau scoase din priza, sertarele de bani deschise sunt identificate imediat si o notificare este afisata in panoul de comanda din cloud.

Succesul companiei STAR cu un mare numar de parteneri software este posibil datorita atentiei acordata intocmirii SDK-urilor si a documentatiei, care simplifica integrarea. Avand in considerare si interesul pentru dezvoltarea solutiilor Cloud, al doilea produs semnificativ din portofoliul Star este interfata HI X Connect care incorporeaza serviciul Star de bonuri digitale si ofera o modalitate ideala de migrare in Cloud. Interfata adaptabila, cu numeroase functii datorate noii tehnologii Star CloudPRNT ™ ofera imprimare inteligenta pentru tiparirea comenzilor si a bonurilor de la distanta, extrem de utile in domenii precum retail, HoReCa sau logistica.

Imprimantele de etichete, bonuri si chitante Star TSP654II, TSP743II si TSP847II, precum si imprimanta de sectie SP700 pot fi usor imbunatatite si transformate intr-o imprimanta cu conexiune in Cloud utilizand interfata HI X Connect. TSP654II CloudPRNT cu interfata deja integrata este cloud-ready.

Interfata HI X Connect montata pe modelele de imprimante compatibile ofera o varietate de posibilitati de conectare si aplicatii de dezvoltare, ceea ce ii confera statutul de solutie perfecta pentru acum si ideala pentru viitor. Porturile Wi-Fi, USB si LAN pot fi utilizate simultan, iar imprimanta va tipari pe principiul primul venit, primul servit.

Star CloudPRNT permite imprimarea sigura si directa de la distanta printr-un server web pe imprimante Star aflate oriunde in lume, fara sa fie nevoie de un sistem POS ori de un PC si fara necesitatea unor configuratii complicate de retea. Aceasta solutie este ideala pentru aplicatiile POS cu conexiune in Cloud, cum ar fi etichetarea de rafturi, Click & Collect si livrarile pentru curieri.

Cu o gama larga de optiuni disponibile pentru comercianti de toate dimensiunile, Star ofera solutii POS ce pot fi adaptate cerintelor dumneavoastra. Daca utilizati in prezent o solutie POS clasica, cautati o cale de migrare in Cloud sau actualizati sistemul POS existent pe tablete, Star recomanda sa discutati cu furnizorul dumneavoastra de software sau direct cu Star pentru a va pregati solutia POS folosita pentru viitor, inclusiv sa identificati imprimantele (sau poate doar o imprimanta) care va ajuta sa obtineti acest rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 12 =