La Retail Business Technology Expo 2017 (8 – 9 mai 2017, Olympia, Londra), producatorul international de imprimante Star Micronics va expune la standul 310 o gama extinsa de solutii de tiparire POS si mPOS, care raspund cerintelor mediului actual de retail. Alaturi de Star, vor fi 17 parteneri specializati in aplicatii de retail pentru punctele de vanzare, fidelizarea clientilor, gestionarea cozilor si loterii, precum si furnizori de solutii de plata competitive pentru toate sistemele de operare, inclusiv Windows 10.

Vizitatorii standului vor putea testa o gama larga de solutii, inclusiv noua imprimanta TSP143IIIU, singura solutie actuala care face posibila tiparirea de chitante si bonuri direct de pe tablete si smartphone-uri Apple. Gestionarea unui stoc mare de terminale si dispozitive interconectate prin Bluetooth poate fi dificila, la fel si mentinerea legaturilor intre un anumit terminal cu o anumita imprimanta. TSP143IIIU schimba toate acestea. Pe langa functionarea cu un terminal POS traditional, aceasta imprimanta se poate conecta direct la un iPad sau iPhone folosind cablul lightning furnizat de Apple pentru o comunicare USB sigura. Ca rezultat, problemele specifice implementarii retelelor Bluetooth, Wi-Fi sau LAN sunt eliminate, la fel si cele referitoare la asociere, infrastructura si conectivitate.

Gamei de solutii Star Cloud i s-a alaturat o noua tehnologie: CloudPRNT™. Aceasta pune la dispozitie conectivitate Cloud la orice nivel pentru solutiile de imprimare desktop si portabile, facand posibila imprimarea la distanta de pe un server web direct pe orice imprimanta Star. Imprimantele de bonuri si chitante Star TSP654II, TSP743II, TSP847II, precum si imprimanta pentru bucatarie SP700 pot fi usor transformate in imprimante Cloud pentru tiparirea la distanta utilizand interfata HI X Connect. Modelul TSP654II HI X are deja incorporata aceasta interfata, ceea ce o face sa fie Cloud-ready.

Odata montata pe imprimantele compatibile, interfata HI X Connect ofera o mare varietate de optiuni de conectare si de instrumente de dezvoltare ceea ce o face sa fie o solutie eficienta inclusiv pentru viitor. Conexiunile Wi-Fi, USB si Ethernet pot fi utilizate simultan, imprimarea realizandu-se in baza unui sistem de tipul “primul venit, primul servit”.

Star CloudPRNT permite imprimarea directa si sigura de la distanta. De pe un server web se poate tipari pe o imprimanta Star de oriunde in lume, fara a fi nevoie de un terminal POS sau de un PC local, evitand configuratii complicate de retea. Solutia este ideala pentru etichetarea rafturilor, pentru aplicatiile de tip Click & Collect, in restaurante si pentru curierat.

Versatilitatea dispozitivului HI X Connect este imbunatatita si de platforma si aplicatia gratuita pentru chitante AllReceipts™. Acest serviciu ofera posibilitatea conectarii la interfata imprimantei si incarcarea automata a in Cloud a imaginilor chitantelor si cupoanelor, astfel incat clientii sa le poata descarca pe dispozitivul mobil prin scanarea unui cod QR generat automat.

Utilitatea serviciului consta in aceea ca, spre deosebire de alte moduri de obtinere a chitantelor in format electronic, pentru care clientul trebuie sa furnizeze detalii personale, chitantele cu coduri QR sunt anonime si sigure. Sunt caracteristici atragatoare pentru clientii preocupati de informatiile lor personale si dezvolta o incredere mai mare in retailerii care sunt mai putin invazivi.

Pentru aplicatii mobile, Star a prezentat o noua serie de imprimante portabile, adaptata folosirii in puncte de vanzare si logistica. Usor de utilizat, SM-L300 cu afisaj OLED se poate conecta la dispozitive compatibile prin Bluetooth 4 (BLE), precum si prin Bluetooth clasic, astfel ca mai multe dispozitive Apple iOS pot folosi o singura imprimanta. Avand o latime de imprimare de 80 mm, este varianta optima pentru tiparire la locatie, pe teren sau in inspectie de rapoarte, etichete clasice cu latime variabila, cu adeziv permanent sau temporar si etichete fara liner de 40 pana la 80 mm latime. Este echipata cu senzori reflectivi pentru marcaj negru (black mark), senzori transmisivi si pentru sfarsit hartie.

Functioneaza la fel de usor ca este prinsa la curea, montata in suport in vehicule sau pe spatiul de lucru, din cradle. Acumulatorul asigura o durata de functionare de 41 de ore si se poate reincarca cu ajutorul cradle-ului de 5V sau prin cablu microUSB. Datorita multiplelor moduri de folosire si de incarcare, precum si a duratei lungi de functionare, aceasta imprimanta bifeaza toate caracteristicile necesare unui dispozitiv cu adevarat mobil. Browser-ul WebPRNT™, care intermediaza printarea direct de pe web, alaturi de aplicatia de transfer a datelor de imprimare PassPRNT™ ofera suport software potrivit pentru integrarea usoara a acestei imprimante sofisticate.

Pentru retaileri, Star pune la dispozitie o solutie complexa si compacta: mPOP, alcatuita din imprimanta Bluetooth si sertar de bani, in format de doar 10 cm inaltime si 30 cm latime. Cele mai recente actualizari ale acestei solutii includ suport pentru scanerul DS9209 pentru coduri de bare 2D, precum si suport pentru un al doilea sertar de bani, cu conectare RJ11. Exista suport software inclusiv pentru noul display compact pentru clienti Star SCD222 (2 x 20 linii).

O solutie mPOS eleganta se poate obtine cu ajutorul pachetului de accesorii POPPack. Acesta include un stand pentru tableta, disponibil in mai multe culori si o placa metalica. POPPack confera flexibilitate si un plus de securitate, mentinand caracteristica de mobilitate. Aceasta ofera retailerilor capacitatea de a stoca sau de a transporta in siguranta punctul mPOS in momentul terminarii zilei de munca sau odata cu incheierea tranzactiilor.

Simon Martin, Manager General al Star Micronics EMEA, declara: “Star continua sa dezvolte si sa imbunatateasca functionalitatea gamei sale de solutii POS si mPOS pentru a raspunde cerintelor in schimbare ale comertului cu amanuntul. Datorita numarului mare de parteneri specializati in solutii mPOS prezenti la standul Star de la RBTE 2017, vizitatorii vor putea testa o varietate de solutii complete dedicate comerciantilor cu amanuntul, indiferent de cifra de afaceri.”

Toate produsele mPOS mentionate sunt disponibile in Apple Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 15 =