Star Micronics, producator international de imprimante POS, anunta lansarea unei solutii cloud de printare unice. Interfata HI X Connect cu noua tehnologie Star CloudPRNT™ este versatila si are o gramada de functii. De asemenea, ofera o flexibilitate nemaiintalnita pentru printarea automata a bonurilor in urma comenzilor de la distanta, dar si printare inteligenta pentru mai multe aplicatii inclusiv retail, HoReCa si logistica.

Imprimantele de etichete, bonuri si tichete Star TSP654II, TSP743II si TSP847II, impreuna cu imprimanta de bucatarie SP700 pot fi upgradate cu usurinta si transformate in imprimante cloud doar folosind interfata HI X Connect. Alternativ, imprimanta  TSP654II CloudPRNT vine cu interfata cloud-ready integrata.

Instalata pe imprimantele compatibile, interfata HI X Connect ofera mai multe optiuni de conectare si instrumente pentru dezvoltare de software, fiind astfel o solutie versatila si de viitor. Conexiunile WiFi, USB si Ethernet pot fi folosite toate in acelasi timp, iar imprimanta va printa in ordinea emiterii comenzilor.

Star CloudPRNT permite printarea de la distanta direct si in siguranta de pe un server web catre imprimante Star oriunde in lume fara a avea nevoie de un sistem POS sau un PC, evitand astfel complicatele configuratii de retea. Aceasta solutie este ideala pentru aplicatiile POS bazate pe cloud ca marcarea preturilor in magazin, Click & Collect, comenzi pentru restaurante si servicii de curierat.

  • Pentru marcarea preturilor la raft in magazin – o imprimanta Star poate printa si taia etichete cu o latime de 80 sau 112mm, comanda de printare este trimisa de la sediul central catre toate magazinele indiferent de locatie, astfel preturile pot fi schimbate oricand si in acelasi timp in toate magazinele.
  • Click & Collect – sau rezervarea online a produselor pentru a fi ridicate ulterior din magazin, aceste comenzi sunt preluate automat de catre imprimante la plasarea comenzii.
  • Comenzile online pentru restaurante – imprimantele va vor ajuta la preluarea fiecarei comenzi. De asemenea, imprimantele reprezinta o solutie la un pret avantajos pentru restaurantele mici, deoarece o singura imprimanta poate printa comenzile online si bonurile pentru clientii din locatie in acelasi timp.
  • Logistica – folosind CloudPRNT puteti inlocui PDA-urile folosite de curieri cu un smartphone sau o tableta 3G/4G. Atunci cand curierii obtin semnatura destinatarului la livrare trebuie doar sa apese pe „Complete Delivery”, iar informatiile despre livrare sunt trimise de CloudPRNT catre o imprimanta Star cu o interfata HI X Connect, confirmand astfel livrarea cu succes. Aceasta solutie poate fi folosita si pentru etichetarea coletelor.

Versatilitatea interfetei HI X Connect este sporita datorita platformei digitale gratuite de transmitere a bonurilor si de aplicatia AllReceipts™. Acest serviciu va permite sa va conectati la interfata imprimantei pentru a incarca automat toate bonurile si cupoanele catre serviciile de cloud Star, ca apoi clientii sa le poata descarca pe dispozitivele lor mobile prin simpla scanare a codului QR generat automat.

Annette Tarlton, Director de Marketing la Star Micronics EMEA declara: „Star creaza noi standarde pentru mPOS cu interfata unica HI X Connect si tehnologia CloudPRNT™. Oferind printare inteligenta de la distanta de pe un server web catre orice imprimanta Star, oriunde s-ar afla, HI X Connect este ideala pentru mai multe aplicatii din retail, HoReCa si logistica, unde este nevoie de o solutie de printare cloud performanta si versatila.”