La Restaurant Show 2018, desfasurat intre 1–3 octombrie 2018, la Olympia, Londra, producatorul international de imprimante Star Micronics va prezenta la standul GM32 abordarea sa din domeniul solutiilor POS pentru ospitalitate cu prima imprimanta POS, mC-Print™, cu 5 interfete standard si 2 porturi USB Host pentru periferice.

Cele mai recente produse Star lansate arata cat de bine intelege producatorul necesitatea unui echipament eficient pentru o strategie de vanzare omnidirectionala. Pe langa functionalitatea unica a celor 5 interfete si a suportului pentru multiple periferice, seria mC-Print ofera si conectivitatea necesara operatorilor din HoReCa pentru a migra de la sisteme EPOS standard la sisteme POS in cloud.

Atat pentru sistemele POS standard, cat si pentru sistemele POS pe tableta, Star ofera:

• imprimanta TSP143IIIU care ofera comunicare directa si incarcare prin cablul Lightning furnizat de Apple cu dispozitive iOS;
• solutia TSP654II CloudPRNT-POS™ care permite proprietarilor de restaurante sa profite de sisteme POS pe tabletele, dar sa aiba si control complet al perifericelor USB printr-o aplicatie compatibila cu orice dispozitiv dotat cu browser;
• mPOP™, un echipament ce include o imprimanta Bluetooth si un sertar de bani;
• imprimanta Apple AirPrint POS.

Solutiile Star mC-Print2 si mC-Print3 imbina ideal functionalitatea cu aspectul, asa ca se adapteaza perfect mediilor POS elegante si moderne. Sunt imprimante compacte cu emitere frontala si ofera functionalitati exceptionale, precum viteza de imprimare de pana la 250 mm / secunda. Un model din serie reuneste toate aceste interfete: Ethernet LAN, Bluetooth (MFi), USB standard, USB Lightning (transfer si alimentare date si USB pentru iOS) si CloudPRNT, precum si un hub pentru a gestiona periferice: scanner, afisaj client etc.

Durabilitatea este esentiala, motiv pentru care Star a proiectat modelul de 58mm la fel de inteligent ca modelul de 80mm. Pentru problema costurilor tot mai mari ale hartiei, Star ofera solutia imprimarii pe hartie subtire, posibilitatea selectarii latimii de printare si instrumente ECO, iar comerciantii reusesc sa reduca si consumul, si impactul asupra mediului.

Configuratia noilor imprimante nu este doar eleganta, ci si adaptabila unor medii foarte diferite. Tastele soft, panourile de control „protejate” si clasa de protectie IPX2 permit imprimantelor sa fie eficiente in conditii de utilizare intensa. In plus, configurarea usoara a adreselor Ethernet si a celor IP statice cu ajutorul utilitarului Star (nativ) prin USB reduce la minimum costurile de instalare. Solutia mC-Print permite integrarea serviciilor Star Cloud cu chitantele digitale si cu dispozitivele cu conexiune la Internet, astfel incat comerciantii sa profite de o imprimanta POS de ultima generatie, de instrumente de marketing si de aplicatii de design al bonurilor destinate mediului actual de vanzare, dar si celui viitor, omnidirectional.

Datorita numeroaselor posibilitati de conectare oferite de Star, de acum este posibila achizitionarea unei imprimante Star TSP654II cu o interfata standard, cu convingerea ca se va putea adapta unei strategii viitoare de migrare la Cloud prin simpla inlocuire a interfetei cu versiunea HI X. Interfata HI X poate fi utilizata si pe alte modele de imprimante Star pentru etichete, bonuri si chitante de 80 sau 112 mm latime, cum ar fi modelele TSP743II si TSP847II, precum si imprimanta matriceala SP700. Este disponibil si modelul TSP654II HI X cu CloudPRNT, gata din fabrica pentru Cloud, deoarece interfata este integrata. Ambele solutii ofera imprimare inteligenta pentru aplicatiile stocate in Cloud si in special pentru sistemele de comenzi online.

Noua solutie Star TSP654II CloudPRNT-POS ofera comerciantilor toate avantajele unui sistem de vanzare si control complet al perifericelor USB dintr-o aplicatie web disponibila pentru orice dispozitiv cu browser. Folosite din ce in se mai des in punctele de vanzare, tabletele prezinta cateva avantaje: sunt compacte si rentabile, iar aplicatiile utilizate pot fi stocate in Cloud; au si un dezavantaj major: nu permit controlarea perifericelor conectate. Pentru a rezolva aceasta problema, Star a dezvoltat o solutie care permite software-ului din cloud sa ruleze pe orice tableta sau smartphone (Windows, Android, Linux sau iOS) si sa controleze dispozitivele periferice prin intermediul imprimantei, iar comerciantii pot astfel sa profite de o solutie de vanzare completa utilizabila pe tablete.

Solutia poate fi utilizata ca un hub cu conectivitate IP, printr-o conexiune cu fir – Ethernet sau fara fir – Wi-Fi, care controleaza periferice conectate prin intermediul a doua porturi USB host capabile sa returneze informatii de stare. Unele dintre cele mai populare periferice sunt: afisajul pentru clienti SCD222, cititoarele de coduri de bare Symbol 1D / 2D si sertarele de bani Star. Conectarea imprimantei Star si a unui dispozitiv in aceeasi retea permite obtinerea unui punct de vanzare complet si conectat, usor accesibil de pe orice dispozitiv cu acces la Internet.

Dupa cum spune Annette Tarlton, Director Marketing, Star Micronics EMEA, “Cunoasterea aprofundata si intelegerea domeniului ospitalitatii si a provocarilor cu care se confrunta detinatorii de restaurante cu o strategie de vanzare omnidirectionala, a permis Star sa dezvolte solutii POS de imprimare care indeplinesc cerintele exigente ale acestui sector. Vizitatorii standului Star de la The Restaurant Show 2018 vor putea testa o serie de solutii dedicate sistemelor de vanzare standard si pentru tablete, care demonstreaza pe deplin abordarea unica si inovatoare a Star”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 1 =