Principala provocare actuala a comerciantilor cu amanuntul este crearea unui mediu POS mobil, in care cerintele si asteptarile clientilor nu sunt doar indeplinite, ci depasite intr-un mod rentabil si eficient. Tehnologia POS inovatoare este esentiala pentru ca aceasta tranzitie sa se faca usor si fara probleme, deoarece ofera flexibilitatea de a utiliza orice dispozitiv mobil si asigura efectuarea sigura a platilor.

Specsavers este prima companie optica care a folosit masuratori digitale pentru prescrierea de ochelari. Serviciul de evaluare individuala in spatii dedicate cu ajutorul unor aplicatii inovatoare pe iPad este doar una dintre modalitatile prin care Specsavers a schimbat domeniul. Dar si-au dorit ca intreaga experienta a clientului sa fie mai simpla si mai buna.

Aceasta abordare a fost extrem de populara printre clienti. Urmatoarea provocare a companiei a fost sa faciliteze plata cu cardul oriunde in magazin si sa nu mai trimita clientul sa mai stea la o coada. Aici, Specsavers a trebuit sa rezolve doua mari probleme:

• gestionarea platilor mobile intr-un mod aprobat de banca;
• aplicatia POS utilizata nu suporta efectuarea de plati mobile.

Specsavers a apelat la PMC si la Store Enabler, o solutie de plata mobila. Software-ul este proiectat special pentru a raspunde cerintelor de siguranta ale efectuarii platilor mobile in prezenta mai multor persoane. Pe langa dispozitivele de plata, gestioneaza si alte periferice POS cum sunt scanerele sau imprimantele si poate fi utilizat prin aplicatia POS a clientului sau cu ajutorul unui website. Arhitectii de solutii PMC si echipa de dezvoltare au reusit sa modifice aplicatia POS a Specsavers astfel incat aceasta sa recunoasca si sa controleze Store Enabler.

Store Enabler permite Specsavers sa utilizeze orice dispozitiv mobil cu imprimantele Star TSP700 si TSP700II deja folosite, precum si cu furnizorii de plati existenti, ceea ce simplifica mult trecerea la un sistem de plata mobila. Acum, tranzactiile pot fi efectuate prin diverse dispozitive conectate la un punct de plata principal din magazin, precum si pe iPad. Store Enabler ofera inclusiv optiunea de a tipari chitanta clientului la cea mai apropiata imprimanta Star disponibila.

Elliott Winskill, Store Enabler Product Manager la PMC, afirma: “A fost nevoie de ceva munca, dar PMC a reusit sa faca sistemul POS utilizat de Specsavers sa suporte conectarea la iPad-uri si efectuarea de plati mobile. Acest lucru nu a necesitat schimbari majore la vreunul dintre sistemele lor, ceea ce inseamna ca actualizarile au fost rapide si eficiente. Ne mentinem aplicatia compatibila cu cea mai recenta versiune de iOS, ceea ce permite Specsavers sa fie intotdeauna in pas cu tehnologia.”

Reputatia solida a Star pentru produse cu design inovativ, fiabile si cu suport pentru mai multe platforme, alaturi de experienta de peste 40 de ani in oferirea de solutii de imprimare standard si pentru tablete POS, precum si excelentul suport tehnic au fost argumentele avute in vedere de Specsavers, deoarece confirma un nivel ridicat de expertiza si experienta.

Directorul tehnic al Star Micronics EMEA, David Pearce, afirma: “Star are o relatie de lunga durata cu Specsavers, care foloseste de peste 15 ani o gama larga de imprimante Star cu interfete Ethernet. Prin colaborarea stransa cu PMC si Star, Specsavers a reusit sa converteasca perfect o aplicatie POS existenta intr-un mediu POS mobil care faciliteaza efectuarea de plati mobile si personalizeaza experienta fiecarui client”.

Din partea PMC, Elliott Winskill adauga: “Unul dintre avantajele cheie pentru utilizarea Store Enabler este si colaborarea PMC cu Star, care asigura, printre altele, acces la cele mai noi produse lansate si la cele mai recente tehnologii. Ca urmare, eventualele probleme intampinate de  Specsavers sunt tratate de ambele parti ca o singura echipa, ba chiar Specsavers poate sa testeze cu costuri mici noi imprimante sau tehnologii.”

Rezultatul final este o solutie usor de utilizat pe un iPad. Asistentii de vanzari Specsavers pot personaliza experienta clientului de-a lungul intregului proces de vanzare,  inclusiv plata, fara ca acesta sa trebuiasca sa strabata magazinul de mai multe ori. Iar Specsavers poate sa implementeze mai multe puncte de plata in magazin intr-un mod economic, care sa faciliteze efectuarea tranzactiilor fara sa se provoace aglomeratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 8 =