Imprimantele de bonuri fac parte din sistemul de vanzare (POS) folosit in diverse domenii, cum ar fi retail, HoReCa, curierat, pharma, divertisment (sali jocuri de noroc, kioskuri de informare). Pentru a procesa platile, orice business are nevoie de aceasta tehnologie pentru a tipari bonurile speciale la plata cu cardul bancar, a imprima chitantele pentru clienti si a trimite comenzi in bucatarie sau in zona de bar.

Exista patru tipuri de imprimante de bonuri: termice, portabile, matriciale si kiosk. Pentru a sti care tip de imprimanta este potrivita business-ului tau, trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari:

1. Care sunt nevoile business-ului meu?

Primul lucru de care trebuie sa tii cont cand alegi o imprimanta de bonuri este specificul business-ului tau, care implicit iti raspunde la intrebarea de mai sus. Identificand astfel rapid ce nevoi are afacerea ta, iti dai seama si care tip de imprimanta este alegerea potrivita. Pentru mai multa claritate, iti prezentam si diferentele dintre cele patru tipuri de imprimante de bonuri.

Pana acum ai parcurs doar jumatate din toti pasii necesari pentru alegerea unei imprimante de bonuri potrivite. Iata de ce trebuie sa mai tii cont:

Pentru a determina ce caracteristici ar trebui sa aiba imprimanta de bonuri, tine cont de marimea restaurantului sau al magazinului, spatiul disponibil pentru instalarea imprimantei, timpul alocat pentru implementare si instruire si cat de mult va fi folosita imprimanta.

2. Cat sunt dispus sa cheltuiesc pe o imprimanta de bonuri?

Pentru fiecare dintre cele patru tipuri de imprimante exista un interval de pret diferit, de la 400 lei la 3.000 lei. Este important sa iei decizia de cumparare in functie de nevoile afacerii tale si nu neaparat in functie de cel mai mic pret. De exemplu, daca afacerea ta necesita imprimare color de inalta calitate, atunci este necesar sa gasesti o imprimanta pentru aceasta nevoie, indiferent de pret. Daca imprimarea de baza este suficienta, atunci o imprimanta la un pret mai mic este o decizie mult mai buna.

 3. Este compatibila cu sistemul POS pe care il am deja?

Este absolut necesar ca viitoarea imprimanta de bonuri sa bifeze acest criteriu. Daca nu esti sigur, verifica cu furnizorul la care ai gasit imprimanta potrivita. Daca este posibil, iti recomandam ca imprimanta de bonuri sa fie de la acelasi brand ca celelalte echipamente din sistemul POS.

La Star Micronics gasesti imprimante de bonuri performante pentru nevoile business-ului tau. Imprimantele Star sunt vandute prin magazinul online ITGStore.ro, reprezentant oficial al companiei Star Micronics in Romania, unde sunt disponibile toate tipurile de imprimante potrivite oricei afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =